Д-р Симидчиев: БЦЖ ваксината със сигурност е дала резултат

За това жертвите у нас са по-малко, твърдят експерти
4 май 2020 19:40, Нели Христова
28
Д-р Симидчиев: БЦЖ ваксината със сигурност е дала резултат
Снимка: Pixabay

COVID-19 ще продължи да се разпространява както сезонния грип, но при следващата му поява, драмата няма да е чак толкова голяма. На това мнение е пулмологът д-р Александър Симидчиев.

"Самото пътуване не създава риск, а поведението в населеното място е осапсно, ако не се спазват базисните правила. Ковид-19 е респириторен вурис, който влиза и излиза от дихателната система. Той е един от най-заразните. Този вирус ще остане доста дълго при нас и ще рецидивира като херпеса например. Този вирус ще стане като грипния, но няма да има чак такива драми при последващите разпространения. БЦЖ ваксината със сигурност е дала резултат за това жертвите у нас да са по-малко. Също така ранното прилагане на социалните мерки оказва влияние.
Не е все едно да пуснем да се играе "Левски" и ЦСКА пред 50 000 души с това да отворим детските градини или училищата", заяви Симидчиев пред bTV.

"Ние живеем с микроогранизмите постоянно. Трябва да се спазва социалната дистанция и миенето на ръцете и това ще отдалечи заразата. Този тип мерки бяха едно упражнение, ако се появат опасни инфекции. В бъдеще ще бъдем по-внимателни. Много е важно как се съобщава някакво събитие", казва доцент Спас Спасков, бивш министър на здравеопазването.

"Още не сме излезли от острата фаза, за да анализираме и шведския модел. Не трябва да се плашим от разхлабването на мерките и трябва постепенно да се случват нещата. От сряда ще се възстанови и пътуването между градовете. Това са правилни мерки", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Krom... линия (лекари плюс учени от разни сфери) напредват още малко и ако нормалните хора имат късмет намереното е в същата посока като предното, ако не е нещо различно или обратното и колелото се завърта отново. През това време форумни участници с различно образование се дърлят за това кой е по-по-най, но нормално просто защитават страна по критерии нямащи нищо общо с предмета по повод на който се карат.Въпрос за 50 хил форумни жълтици: в коя група в тая история спада Мангъра?:)))))
26
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Krom.... търсят с нещо да си запълнят страниците пишат пак или се юрват да интервюират разни специалисти по въпроса. Те нтерпретират казаното. Журналистите пишат. През това време се появяват техните научни "врагове", хора, които не са стигнали баш до върха или вече не ги търсят да им искат мнението и започват да дават техни си интерпретации, някои различни, някои на въпреки на бившите им "противници". Жирналистите жонглират между двете страни. През това време истинксите хора на първата ....
25
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До KromНе е в теб проблема. Още отсега мога да ти кажа, че учените в момента трескаво търсят за какво да се хванат в борбата с вируса, и дори и най-малкия напредък (или поне това което те мислят че е напредък), независимо колко незначителен е веднага се публикува. От публикациите уж профилирани журналисти, разбрали недоразбрали си правят "материали". Авторите ги четат, излизат и казват "ние такова нещо не сме казвали, това значи едикакво си". Журналистите (тия първите, плюс някои, които ....
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До воеводаВъв Великобритания не могат да смогнат да тестват всички и явно са много повече та пак същия % като в България и пак няма БЦЖ.
23
1
 
0
 
! Отговори
Weiss преди 4 години
До Анонимен 18 Koнцепцията за процентно отношение позната ли Ви е?
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До голата истинаВ София смъртност е 40 на милион
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Der alte SpinnerДай имената на западните специалисти, които "срамежливо признават" това което твърдиш.:)
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До голата истинаФранция има задължителна ваксинация с БЦЖ до 2007 година. Знаем какви са "резултатите" там. До кога ще повтаряте едни и същи заучени фрази които вече са опровергани?
19
5
 
3
 
! Отговори
воевода преди 4 години
До Анонимен В БГ смъртността е 4,7 %, В Германия - 4,1, но във Великобритания е 15,1%.За наше щастие НОЩ и правителството овладяха положението.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГДР се обезлюди след 1989 г.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До воеводаСредната смъртност в България е толкова колкото и в другите страни които са без значителни огнища и е около 5 -10 %. Което значи че има страни и със смъртност 15 % но има и с 0-1 % далече под нивото на България. Никаква БЦЖ не играе.
16
2
 
8
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 4 години
Резултатите в Германия по категоричен начин показват че в източните 5 провинции (бившето ГДР) заболелите от корона, както в абсолютни цифри, така и процентно на населението, са значително по-малко от западните провинции. Има различни теории, в зависимост от къде идват. Но даже и някои западни специалисти срамежливо признават че задължителната навремето ваксина против туберколоза в ГДР играе в случая важна роля за заздравяване на имунната система. У нас тази ваксина до 1989 г също беше задължит.
15
1
 
4
 
! Отговори
воевода преди 4 години
Всеки специалист има собствено мнение относно коронавируса, мерките и т.н. Всички мнения са само предположения без научни изследвания и доказателства. Като изключим Мангъров и няколко шведи, останалите подкрепят ограничителните мерки в различна степен. А БЦЖ доказано укрепва имунната система и способността на организма да се справя с инфекции.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До голата истинаЗависи как се прави статистиката и кой е умрял от корона или не. Никой не бие БЦЖ срещу корона на запад.
13
1
 
12
 
! Отговори
голата истина преди 4 години
До KromНе слушай кво ти гговорят а гледай фактите:Там където БеЦеЖе е играла-в бившия соц. смъртноста на милион души/това е реалния измерител/ е до 10 пъти по ниска от богатия запад и САЩ.Пример: У нас е 12 на милион,в Чехия 16,Полша 13 Румъния 20 а в омразната Путинова Русия е 8. Италия 500, САЩ 260,Англия 400,Франция 350 дори Германия и Австрия с техните свръх-здравни системи по 100. Осещате ли лазликата.Сигурно нащи конски доктори са побри от немските и френските?В дивия соц.се е работило
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг не остана население и няма кой да се зарази. Дори гурбетчиите са на 20 % заразени и ако не бяха те, нямаше кой да се зарази. Ако БЦЖ помага, нямаше да има жертви.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак някой гледа на боб и врачува! А ве направете изследвания и тогава говорете БЦЖ ли е какво в!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казва, че БЦЖ ваксината помага, но не обяснява как.Още един който не иска да вземе Нобелова награда, от скромност вероятно.:)
9
7
 
7
 
! Отговори
Браво на Щаба и преди 4 години
Правителството - засега се справят отлично с епидемията !
8
2
 
23
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Хора, само аз ли взех да се чувствам глупаво? Сега БЦЖ е помогнала, вчера - не беше помогнала, завчера - помогнала е! СЗО - този вирус повтаря - вчера, днес - този вирус не повтаря? Утре? Трябва карантина, не трябва карантина. Извинете?